Dagens saga

Dagens saga heter Alfons leker med ord. En annorlunda pekbok, en annorlunda alfabetsbok är detta. Alfons bakar med ord, han rimmar och letar lika-ord. Gunilla Bergström är författaren och liksom alla hennes Alfons-böcker är denna en som barnen gillar. Lämpligt mycket text för en liten, knepiga ord att fundera över tillsammans med de lite äldre och så det underbart vardagliga med pappa som är lite trött och inte skulle orka göra en lista på allt han måste göra.

 

 

Titta nu t.ex på den här sista bilden, utklippta bokstäver som bildar ord som höghus och skyskrapa, där dessutom skyskrapan nästan når himlen på bilden. Älskar det då estetiken hjälper förståelsen och ordet får en djupare innebörd.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

  1. Carina skriver:

    Ja, Alfons böckerna gillar vi alla med! Denhär rä speciellt välläst, med klistrade sidor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *