Beaujolais-kväll

Mats och Camilla bjöd in till Beaujolais Noveau-kväll hemma hos Anna-Karin och Thommy. Varje år tredje veckan i november kommer det ut nya viner med årets skörd. Mera om de vinerna kan ni läsa här hos vin-experten Linda.

Jag tyckte vinerna var riktigt goda, ganska saftaktiga och lätta i smaken. Ord som sydsluttning, kort och rött hördes också bland sällskapet.

Barnen underhöll sig själva, partysessan hade sovit furstliga fyra timmar på dagen och var på gott humör.

Det var på alla sätt och vis en mycket rolig och skön kväll. Så skönt med vänner som man kan tala med allt mellan himmel och jord om. Ja, lite längre sträckte sig samtalet till och med då Thommy förevisade oss hur man kan navigera med hjälp av stjärnor. (Finns dessutom en härlig app till iPaden som snart finns på en Pad nära mig).

Och så bilderna:

Initiativtagarna:

Värdparet:

Vi:

Partysessan:

Anna-Karin hade nyligen varit på arbetsresa till Kina och hämtade med sig ägg, De tusenåriga äggen som de lär ska kallas. Jag lekte modig kvinna igår och vågade smaka på ett. Det var svart och geleaktigt, med en lustig lukt. Men riktigt gott sist och slutligen.

Jag var helt nöjd över att jag inte klippt mitt hår, för nu kunde jag lägga upp det i en lärarinneknut vilket passade bra till lärarinneklänningen (som inte fastnade på bild).

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *