Lucka 15: Berätta om en av dina favoritböcker

Inte helt lätt uppgift, läser ungefär en bok per vecka och läser bara böcker jag tycker om. Tycker jag inte om den så läser jag den inte klart. På senaste tid har det blivit mycket deckare. De passar in i min vardag just nu, de måste vara lätta att komma in i, då jag oftast bara hinner läsa ett par sidor innan jag blir avbruten av något /någon. Jag läser nämligen då jag lagar mat eller då jag stickar.

Kollade i bokhyllan och letade bland mina pärlor. Då kom jag på vilken som kunde platsa som favoritbok idag. Min älskade falk av Kaari Utrio. Kaari Utrio är både historiker och författare. Jag tycker om hennes böcker för att de på ett trovärdigt sätt beskriver medeltida miljöer. Den här boken handlar om 1300-talets Sverige och Finland. Nu blev jag faktiskt sugen att läsa den på nytt. Hej jullov!

Jag har en bok av samma författare på finska också, Yksisarvinen, som jag inte hittat som översatt. Har tänkt att jag borde läsa den på originalspråket och framför allt skulle det göra gott åt min finska. Men det går tyvärr inte. Läsning för mig måste vara en njutning och underhållning, det går inte om jag måste fundera på ords betydelse alltför ofta. Tyvärr.

Vilken är din favoritbok?

Detta är en del av Julkalendern.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *