Dagens saga

Dagens saga är en klassisk Muminsaga, Det snöar i Mumindalen. Schildts förlag har gett ut ett antal muminböcker i ny, modern tappning. Just den här vinterboken är vackert glittrig på pärmen, ser ut som snökristaller och känns roligt under fingertopparna. Detta imponerar på samtliga familjemedlemmar kan jag lova.

Innehållet är lagom spännande för en två-åring och texten har ett bra flyt. Just den här boken är lite sorlglig eftersom Mumin egentligen inte alls vill ha någon snö, han vill ha Snusmumriken. Mumintrollet undrar om Snusmumriken kommer att sakna honom lika mycket som han kommer att sakna Snusmumriken. Och om han gör det, hur skall då Mumin få veta det? Det är många känslor som ryms innanför de här vackra pärmarna.

Länge leve Tove Jansson.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *