Ingen fick rätt

Det blev en Estelle. Så där ja, nu kan vi gå vidare.

EDIT: Egentligen kan jag inte släppa det. Inte för att det borde beröra mig desto mera, men jag hade hoppats på lite mer svenska namn. Jag menar hela monarkin är ju för att bevara traditioner och bla bla bla och så det här… Ojoj! Okej, okej jag lämnar det och går och packar för nu ska vi resa lite.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

9 svar på Ingen fick rätt

 1. Anskuisk skriver:

  Ingen hade rätt, nej. Knappast nån över huvudtaget som hade tippat på Estelle…
  Jag måste säga att jag nog kände en viss besvikelse när de läste upp namnen, de känns inte alls kungliga (vi tittade på aftonbladets sändning, och reportrarna där verkade nog inte heller tro sina ögon och öron angående namnet, för de sade ”Estelle Silvia – men det kan ju inte stämma”). Tycker namnen inte passar ihop sinsemellan heller, Estelle Silvia Ewa Mary. Det är liksom så många korta namn att det inte finns nånting som binder ihop och ”blir o klinga”.
  Men visst är det ju strongt av dem att välja ett namn de faktiskt själva ville ge sin dotter, och inte gav efter för trycket på att det t.ex. ska vara en Kristina.
  Jag har i och för sig svårt att smälta att danska prinsen heter Vincent också…

  • sonja skriver:

   Jag tänker precis som du. De passar inte ihop, de känns inte ”kungliga”. Stella hade varit bättre än Estelle, men ärligt talat är jag lite allergisk mot namn som klingar franskt, alltså inte om man har fransk anknytning och så, men typ Angelique Nuppula eller liknande. Jag tycker det är så viktigt att bevara den nordiska och varför inte fornnordiska namnkulturen. Okej, alla behöver inte heta Harald och Saga (nu lät det ju lite så).

   • Ansku skriver:

    Efter att ha smakat på namnet nu i några timmar, så tror jag att det egentligen inte är Estelle som är ett ”problem” för mig (alltså jo, jag hade definitivt hoppats på att prinsessan skulle få ett traditionellt svenskt namn, typ Astrid). Jag tycker bara att hela kombinationen av namn låter så platt, helt utan pondus. Så med lite andra val av andranamnen tror jag att det låtit helt annorlunda.
    Sen tycker jag nog lite synd om Victoria och Daniel, de har ju valt dehär namnen åt sin dotter, och knappast kan det vara skoj att höra att folk tycker att det låter som namnen på nån porrstjärna… Vet inte om du läst/hört Herman Lindqvists uttalande om namnen, jag tycker det var direkt osmakligt! Okej, att säga att det var otippade namn, men eftersom namnen nu är dehär, så tycker jag att man måste lära sig leva med det =) och inte dissa dem totalt…

   • Basse skriver:

    Nu är jag ju egentligen inte intresserad av hela den här prinsessjuttun, men jag kan bara inte låta bli att kommentera det här med den franska anknytningen. Heter man Bernadotte i efternamn kan det väl vara förlåtet med ett franskklingande förnamn.

 2. Linda / Snigeln skriver:

  Jag tycker Estelle är jättevackert och passar perfekt! Kristina och Elisabeth och dylika skulle ha kännats så föråldrade och dammiga.

  • sonja skriver:

   Jag tror att Vickan och Daniel tänkt i samma banor, lite modernt och annorlunda. Där lyckades de.

   • Melli skriver:

    Jag tycker Estelle är jättevackert och passar en liten prinsessa perfekt. De andra namnen tyckte jag dock inte riktigt passade ihop med varandra. Jag tänkte just igår då jag läste om namntippningar att jösses, ska de faktiskt måsta välja nåt tråkigt arvsnamn för att alla andra förväntar sig det. Men nej, de valde själva! 🙂
    Men ja huj. Tänk en hormonstinn ny mor som valt de finaste namn hon kunnat- och så uttalar sig någon sådär horribelt. 🙁 Man blir ju ledsen för hennes/deras del tom.

 3. Camilla skriver:

  Estelle är ett alldeles underbart namn och passar perfekt för en arvprinsessa !
  Strongt gjort av Victoria och Daniel att välja ett så ”otippat” namn.
  Men sen håller jag med om att resten av namnen inte klingar så fint ihop…Skulle ha varit bättre med Renate (Silvias andra namn )och Kristina (Evas andra namn ), Estelle Mary Renate Kristina…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *