Den tredje våren

En period i mitt liv håller på att närma sig sitt slut. Hemmamammalivet. Kom på att det är den tredje våren jag är hemma med Sagasus, tredje gången vi tillsammans väntar på att snön ska smälta. Så gott som varje dag under de här tre åren har vi tittat på Min morgon på teve, det började precis i samma veva som jag blev mammaledig. Så gott som varje morgon har vi tagit en rask promenad eller träffat andra hemmamammor och pappor med barn. Jag tror att det är våra sköna mornar och förmiddagar vi kommer att sakna allra mest då vardagen kör igång på hösten. Samtidigt ser jag fram emot något nytt. Omväxling förnöjer och allt det goda har ett slut. Fina år har det varit och ännu en tid får vi njuta av varandras sällskap.

En liten titt på hur livet sett ut under åren. Här var hon liten och sov mest. Jag älskade att bara sitta med henne i famnen, timme efter timme:

Nicholas föddes på sensommaren under Sagas första år. De har träffats varje vecka sedan dess:

Vi lekte nu och då med med A som är några månader äldre än Saga:

Hos Peppe och Vidar gjorde vi en ”hitta spädisen”. Hittar du Vidar? (Det är Saga som sitter längst fram på fotot.)

Men liten blir stor och så ska det vara. Nu är det sällan vi sätter henne i en korg och sitta:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Den tredje våren

 1. Peppe skriver:

  Fina tider och bilder! Och vilken underbart vacker bild i inlägget under. Ha en fin helg! Kram.

  • Sonja skriver:

   Det var härliga tider samtidigt som varje dag de växer och utvecklas är nog så härliga de med.

   Ha en härlig helg ni också! Kram.

 2. anna skriver:

  Grattis till jobbet! Säkert skönt veta hur hösten ser ut. Kan sååå identifiera mig med dina processer, här också hemmamammalivet slut till hösten, inga jobb dock klara ännu. Du skriver att ni väntar på besked om dagis – är det ett privat eller borde de kommunala redan nu skicka ut besked om till vilket dagis ungen ens ska? Själv har jag försökt få tag i både privata dagisfröknar o kommunala idag, utan resultat. Nu då jag läser om att ni väntar på dagisbeslut blir jag riktigt nervös, vi har en del läkarintyg o annat som måste in först….så inte lilltösan i misstag sätts på mögeldagiset……
  STOR sak då första o enda barnet börjar dagis!
  Skön helg!
  Anna

  • sonja skriver:

   Det kanske varierar från ort till ort, men vi har varit i kö till dagis ända sedan hösten 2010 egentligen. Vi har sökt både till privat (Sedmigradsky småbarnsskola som har varit på tapeten nu) och ett kommunalt. Besketet ska komma v 17-19.

   Hoppas det löser sig för er också. Att du får jobb och lilltösen får en bra plats.

 3. Camilla skriver:

  ; ) Vi är så innerligt glada över att fått dela den här fina hemmatiden med er!!
  De här åren glömmer jag aldrig ; )

  ( Bilden på N o S kunde ju nästan vara en reklambild för Lindex ; ) ).

 4. Jessica skriver:

  Njut av det sista du har kvar! Jag saknar fortfarande den tiden då jag var hemma med vår yngsta och de två andra. Jag trodde att jag aldrig mera kommer att ha någon längre ledighet än semester på 4 veckor under sommaren men se där hade jag fel. I sommar ska vi njuta hela två månader, barnen och jag!

 5. Mikaela skriver:

  En härlig tid. Va fint du skriver om hur du haft det och fina bilder. Håller tummarna för att ni får en dagisplats. Härligt att invänta våren. För nu tror jag verkligen den är på väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *