Ett missat avsnitt

Hela min barndom har jag sett på Madicken. På 80-talet hade vi en videobandspelare med Beta-kasetter. Pappa hade bandat alla Madickenavsnitt och vi såg dem om och om igen. Alla. Trodde jag. Idag då jag satt på Madicken på arenan dök det upp ett avsnitt jag aldrig sett. Vilken lycka.

20120413-194441.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

16 svar på Ett missat avsnitt

 1. Anna skriver:

  Vilket avsnitt var det? Madicken e bäst! Mina systrar blev helt eld o lågor över att min dotter nu ser på Madicken – systra efter mig kom ihåg massor med detaljer (från avsnittet där M flyger från taket), hon kunde tom härma tonfallet i vissa repliker o då har hon inte sett på avsnitten de senaste 25 åren. Oj vad din blogg gör mig nostalgisk, gissa hur du känner dig om ett år då Saga vill se MERA Madicken 🙂 som vår dotter Liv nu vill ….. härlig underhållning!

  • Sonja skriver:

   Det var ett märkligt avsnitt. Jag undrar om de helt enkelt valt att inte visa det tidigare? Madicken vann på lotteri, familjen Nilsson kunde inte betala sin hyra, fru Nilsson, Abbes mamma sålde då sin kropp till doktorn… Barnen tyckte det var ett tråkigt avsnitt, jag kan lite hålla med. Har du sett just det ?

   • Anna skriver:

    Jo, jag har sett det tidigare och nu också. Väldigt konstigt jo, som att man velat ta upp svåra saker som fattigdom men inte riktigt veta hur få till knorren om att M nog är så snäll. Vi slutade se i mitten faktiskt, Liv tre år förstod ju absolut ingenting.

    • sonja skriver:

     Exakt, Saga tröttnade också snabbt, medan det då de far på utfärd höll henne fängslad hela avsnittet. kanske det var mina föräldrar som censurerat det (haha?).

   • Tina skriver:

    Kom det i repris igår då, för det var just det avsnittet som jag talade om som kom senaste vecka?! Jag tycker nog jag sett det tidigare – har ett mycket svagt minne av det…men märk väl ändå ett svagt, och det är ju mycket från att komma från mig. ;D Intressant ändå ifall det är så att det inte sänts lika mycket som de andra avsnitten. så kanske det är därför som de nu sände det två veckor i rad. Hahaha…

    • sonja skriver:

     Jag VET att jag aldrig sett det. Så kanske du, min kära storasyster, fick se det men inte jag? Jag såg det på arenan. Det började så härligt med Alva och Madicken i båten och den söta sotaren…

 2. Anna skriver:

  ….eller rättar sagt så tror jag att jag sett det tidigare, kändes bekant, men hör inte till de avsnitten vi såg tusen ggr o kunde utantill….så näää jag e nog int helt säker då det kommer till kritan.

  • sonja skriver:

   Precis, vi såg också avsnitten om och om igen. Kan precis som din syster replikerna utantill, precis samma gäller Ronja och Bröderna lejonhjärta. Emil var jag inte lika förtjust i. Vi på Saltkråkan var högt på listan men inte så högt som Ronja och Madicken.

   • Anna skriver:

    Tills jag var ca 25 kändes det solklart att min dotter skulle heta Ronja om jag fick en. Så viktig var hon. Ronja. Och vårskriket obligatoriskt för alla systrar 🙂

    • sonja skriver:

     Jag kallade mig själv Ronja då jag var liten och lekte henne. Mamma byggde stora borgar av snö med helvetesgap osv. Och snart snart får vi ta fram vårt vårskrik. Hur många systrar har du och var i ordningen kommer du? Jag har två och är i mitten.

     • Anna skriver:

      jag e äldst, född -74, Ia exakt två år yngre, Nora exkat fyra år yngre och Linn tie år yngre. Det är med de äldre vi VAR Ronja som du skriver. Otrolig sagoskatt vi har!
      Nu ska jag försöka hålla ögonen öppna för film med mannen. Njut ni av er film o skönt veckoslut!

  • Anna skriver:

   hehee här kommenterar vi exakt samma sak exakt samma tid 🙂 nån annan som sjunger ajaj buff samtidigt 🙂
   Nä – men tänkt fråga, lägger du Sonja barnen o sedan efter det bloggar? Eller nån gång samtidigt? Tidigare fick jag dåligt samvete av det, men nu läser jag friskt bloggar samtidigt som trollmor rullar på….sori, blev verkligen sidospår…:)

   • sonja skriver:

    Jag bloggar och surfar och spelar telefonspel så tangenterna ryker då jag nattar Saga. Men just nu sover hon och mellankillen och jag väntar på att min äldsta ska gå i säng så jag och Basse kan ha filmkväll, vi ska se på Iris. Jag köpte filmen i dag med tanke på att vi alla skulle se den men så blev klockan så mycket så jag sa att vi måste se den först för att se om den är farlig… En liten nätt vit lögn…

 3. Jessica skriver:

  Jag har nog sett den delen förut och många gånger.

 4. Ansku skriver:

  Jag har inte varit nån stor fantast av Madicken som barn (visst av böckerna jo, men inte av filmerna).
  Wilma 4år tycker mycket om Madicken (har lånat dvd på bibban några gånger förut), så vi har nu bandat de avsnitt som kommer i Buu-klubben, men måste erkänna att jag faktiskt raderade just det där avsnittet du skriver om (tyckte det var verkligt konstigt och inte menat för små barn, enligt mig alltså. Tycker mycket mer om de roliga och glada avsnitten, som t.ex. det när Madicken hoppar från taket o ska på skolutflykt). Nu väntar vi på nästa vecka och nya Madicken-avsnitt! =)

 5. Camilla skriver:

  Madicken – serien var jag inte speciellt förtjust i när jag var liten men däremot ÄLSKADE jag Vi på saltkråkan, Alla vi barn i bullerbyn och Ronja……
  Ronjas vårskrik var obligatoriskt hos också ; )

  På tal om Iris filmen så skall väl Muncca eleverna (åk 4 -> ) se den på bio nästa vecka och de yngre eleverna skall se Risto Räppääjä !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *