Familjeporträttet

Här om dagen råkade vi alla fastna på bild samtidigt. Dessutom råkade vi alla se någolunda städade ut…

Låt mig presentera familjen Djupsjöbacka:

Mannen längst till vänster är Sebastian, eller Basse som han kallas, 35 år, notbibliotekarie till yrket, musikvetare till utbildningen, blev min för 18 år sedan.

Kvinnan vet ni kanske vem det är? Sonja heter hon, 34 år, blir snart klasslärare, är teolog och för tillfället hemmamamma.

Flickan med fingrarna i munnen är Saga, 2 år. Familjens stjärna och underbar. Hon älskar teknik av olika slag, kan lägga på en DVD-film trots obekant manick. Senatse nytt är att klippa med sax. Vår familj älskar sagor, därav namnet.

Den kortare av killarna är Artur, 8 år. En makalös trumpetist med sinne för humor och hjärtat på det rätta stället. När han inte spelar en fanfar på trumpeten lirar han fotboll.

Den långa killen är Harald, 10 år. Omtänksam och godhjärtad är hans andra namn. Han är en mästare på fotboll , speciellt glidtacklingar är hans gebit.

Vem är du som läser här då?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

22 svar på Familjeporträttet

 1. Camilla skriver:

  Ni är helt ljuvliga alla fem ; )

  Jag tror du känner mig! Camilla heter jag är 38 år. Jag studerar Steinerpedagogik, älskar att pyssla och baka. Är mamma till 3 fina pojkar och gift med en mycket stilig karl ; ) Ja dessutom bor vi alldeles nära er…Kanske har vi råkats någon gång?

 2. Maria skriver:

  Så fint skrivet! Ni är fina allihopa.

  Jag är Maria, 29 år, tvåbarnsmamma, gift med världens finaste gubbe. För tillfället är jag mammaledig men längtar till arbetet (inte för att jag inte sku trivas med Oliver men för att jag älskar mitt jobb). Jag är doktorand i Liisa Keltikangas-Järvinens forskningsgrupp vid beteendevetenskapliga institutionen (psycka) vid HU. Jag skriver min avhandling om personlighet och arbetsrelaterad stress. Förutom barnvisor älskar jag att sjunga popmusik och har sjungit sedan jag var liten.

  Sade åt min kompis häromdagen att om någon skulle för 4 år sedan (då jag slutade ett 6 år långt förhållande) ha sagt att ”om fyra år är du gift och har 2 barn” skulle jag ha skrattat tills jag kiknat.

  • sonja skriver:

   Njut du av tiden med liten Oliver men härligt att du längtar tillbaka. Blir glad då någon annan också älskar sitt jobb. Så känner jag också.

 3. Malin skriver:

  Härligt 🙂 Din klänning är så galet fin! Och bär inte Saga en vintage Molly?

 4. Malin skriver:

  Vilken fin bild! Jag heter Malin, är trettiotvå år gammal och bor i Jakobstad med min kära man och våra två barn. Jag skriver texter av olika slag, trycker lite tyg, drar nån kurs här och var och trivs ypperligt med livet. Och så tycker jag att du klär väldigt bra i klänningen på bilden. (Jag är lite dålig på att kommentera, men jag läser här ganska ofta, så du vet)

 5. Anna skriver:

  Jag e den där som lär sig kommentera också främmande mänskors bloggar, och inte enbart läsa. Är psykolog (med litt.vet o svenska som biämne, skulle egentligen bli modersmålslärare), musikterapeut men just nu hemmamamma med ljuvlig tre-åring. Körsång, fotografering, natur, vänner o stora släkten är det jag sysslar med. Förutom att försöka gå ner i vikt för jag äääälskar också vackra klänningar. Du e helt enkelt skitsnygg i dina klänningar!
  Och så har jag också naturlockigt vilt hår, liksom min dotter, och ler alltid då du skriver om dina bångstyriga lockar 🙂

 6. Pia skriver:

  Vi är lika gamla du och jag – jag är 34-årig ekonom, wannabe-musiker och mamma till 3 busiga barn (2 flickor, 1 pojke mellan dem). Gift är jag också sedan 10 år tillbaka. Mitt wannabe-musikerskap har jag väl lagt på hyllan, numera jobbar jag med det jag är utbildad till, tillsammans med en drös musiker och sådana som vill bli musiker. Lika utmanande varje dag 🙂

  • sonja skriver:

   Låter spännande. Jag beundrar människor som kan jobba med musik, själv får jag inte sången att låta lika som den låter i mitt huvud och det är är lite ledsamt.

 7. A-L skriver:

  Ja-a. Jag är 30 år, gift och har (tillsvidare?) ett barn (en flicka) som på sommaren fyller två. Jag är pedagogie magister till utbildningen och klasslärare till yrket (vilket jag natuligtvis tycker att är super!). Hemmamamma är jag också för tillfället, men ska börja jobba igen i augusti, vilket jag tycker att är både roligt och lite spännande. Bor för tillfället i Helsingfors (där jag nog tyker mig ha stött på familjen på bilden någon gång också), men väntar på att få bygglov och inleda vårt husprojekt sådär alldeles på riktigt på en bergsklack i Esbo 🙂

 8. Jessica skriver:

  Ni är så fina allihopa! Härlig bild!

  Jag är 38 år, lyckligt gift och 3 härliga flickebarns mamma. Jobbar som barnträdgårdslärare. Trivs med jobbet egentligen, men skulle hellre vara med mina egna barn så länge de är små. Bor i Borgå i ett egnahemshus som är rena drömmen! Tänk att någon annan byggt vårt drömhus och vi hittade det då det var till salu!
  Jag är så glad att jag fått lära känna dej och din familj.

 9. Karin L skriver:

  Vilken fin bild på er 🙂 Otroligt söt klänning Saga har!

  Jag är , snart, 32 år bor i Helsingfors. Är sjömanshustru och har en dotter, som också heter Saga, som snart blir 2 år. Är filosofiemagister, med huvudämne filosofi, till utbildningen men jobbar på Utbildningsverket i stan. Och vi har ju setts, lite här och där 🙂
  Kram på dig!

 10. Mikaela skriver:

  Va fina ni är. Jättefina. Det blir nästan aldrig ett familjeporträtt.

  Jag heter Mikaela men reagerar bäst när man säger Micko. Är 35 men känner mig inte en dag över 25. Min bästa och käraste vän är min man. Honom har jag haft glädjen att ha i mitt liv i 16 år. Vi har två komiska och älskvärda pojkar som gör livet värt att leva. Jag bor i Helsingfors. Jag älskar Helsingfors. Men nu vill jag att det blir vår. Jag är medianom. Pysslar med webbgrejer. Vet inte vad jag ska bli när jag blir stor. Det är ännu oklart.

  Vi ses ibland på gatan. Det är alltid roligt.

 11. Anna La skriver:

  Jag är 33 år och hemmamamma för tillfället. Har 3 pojkar 5,5 år, 3,5 år och den minsta blir snart 2 månader. Jag älskar och hatar rutiner. Är trött, men lycklig. Sådär som det skall vara när man har en baby i huset. Han är världens ljuvligaste, liksom också hans bröder är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *