Second hand-kläder som värmer hjärtat

Jag köper ytterst sällan nya kläder till barnen, de får ibland något nytt plagg till födelsedagen och snälla vänner har gett vidare sina barns kläder då de blivit för små. På samma sätt ger jag vidare kläderna som blir för små för oss. Ett par tre snyggare plagg räcker gott och väl hos oss. Jag vill känna att barnen hunnit använda de kläder jag gillar innan de blir för små. Minns att vi åt Harald hade bunkrat upp med tjugo begagnade (rätt fula och slitna) skjortor i storlek 60 som vi tyckte man kunde använda hemma. Med Saga hade vi bara en handfull noga utvalda och omtyckta skjortor som vi faktiskt hann använda och njuta av. Man kan ju vara snyggt klädd också hemma, tänkte vi.

Det som jag tycker så himla mycket om är kläder jag fått eller köpt av vänner och bekanta. Tänk er att jag varje dag tänker på min syster, för så gott som alla Sagas kläder är Sagas kusins kläder. När jag klär på Saga och ser henne i Madickens kläder, tänker jag på Madicken. På samma sätt är det med Malin som jag träffat bara några gånger. Saga har några urfina och praktiska kläder som också värmt Malins söta barn. Malin jag tänker på dig, ofta.

Här kommer ett exempel från de senaste dagarnas dagens:

Tröja, klänning och strumpbyxor av Madicken. Kavatskorna är nya och en födelsedagspresent till Saga av min mamma. Kronan är lånad rekvisita.

Klänningen på bilden nedan är en vintage old Molly, alltså en klänning jag fått köpa av Malin och som hennes dotter Molly haft. Blusen och de söta lackskorna är Madickens gamla och strumbyxorna är nya:

Så här ser Saga ut då hon är ute; overallen är av Malin (Theos och Mollys gamla, men i prima skick), mössan är en julklapp av farmor, handskar och stövlar är nya:

Vilket skulle bevisas. Idag hade hon en tunika av Elvira-vännen och mjukisbyxor av  kusin Rasmus. Inte sällan bär hon Nadiras eller Kiaras kläder.

(Om du vill se bilderna i större format kan du klicka på dem.)

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Second hand-kläder som värmer hjärtat

 1. Carina skriver:

  Likaledes, likaledes! Barnen är så nöjda över att få gå i Harald och Arturs fina begagnade kläder! ;D Den bruna vinterjackan, som använts av hela skaran ligger nog på top nr 1 i PPA! ;D Prinsessan på bilden är fin!

  • sonja skriver:

   Och den jackan köpte jag dessutom i andra hand, så vem vet hur många som använt den före våra barn.

   Tack ska ni ha för att vi får låna allt fint.

 2. Micaela skriver:

  Så otroligt fint skrivet. Jag är helt med dig här! Den lilles hela garderob består av kläder som vi har till låns av en av kusinerna, en kusin som bor långt, långt borta. Vi pratar alltid om den här kusinen och de andra kusinerna då vi klär på och av den lille – och det är ett underbart sätt att hålla de kära kusinerna nära och kära.

 3. Malin skriver:

  Jag är alltid lika lycklig när barnen får ärva kläder eller jag hittar nåt på loppis! Och det är ju jätteroligt att Saga har haft användning för Mollys gamla grejer. Vad drar Saga för storlek för tillfället?

  • sonja skriver:

   Hon är 92 cm så mest är det 98:or… Vi väntar på att det blir sommar och hon får börja använda den där grå sommarklänningen som varit Mollys, den är så söt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *