Dagens saga

För mig var det deckardrottningen Camilla Läckberg som med sina böcker öppnade porten till deckarvärlden. Mitt liv blev inte det samma sedan jag började läsa hennes böcker. Jag hade aldrig tidigare läst deckare och trodde ärligt talat att jag varken skulle våga eller vilja. Så fel jag hade, sedan den porten öppnades för mig finns ingen återvändo ut, men det vet ni ju vid det här laget. Orsaken till att jag berättar det här är att Camilla Läckberg inte bara skrivit mina favoritdeckare utan också gett ut en härlig barnbok, nämligen Super-Charlie.

Vid första anblicken kan man tro att Charlie är en alldeles vanlig liten baby, men så är inte fallet. Redan på BB råkade stjärnstoft singla ner på Charlie och gav honom ofattbara krafter. Ingen i familjen vet att Charlie har dessa krafter och Charlie låtsasdreglar och pratat bebisspråk bara för att de ska fortsätta tro att han är en helt vanlig baby. En dag inser dock Charlie att han måste använda superkrafterna och rycker ut för att hjälpa sin storebror som har problem…

Boken är humoristisk så det förslår. Familjens åtta-åring tycker den är underhållande. Två-åringen gillar den inte, varför vet vi inte riktigt. Hon har lyssnat på den, men vill inte höra den flera gånger. Så jag rekommenderar boken för barn mellan 4-8 år.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga

  1. Camilla skriver:

    Det är för att Saga är Super-Saga !! Visste du inte det ? Klart hon inte orkar lyssna på vad andra superhjältar sysslar med…För hon är ju bäst av dem ; )))

  2. Anna skriver:

    Aldrig läst deckare o har ännu känslan att näää int för mig. Så antar att det är lillstumpan som får bekant sig med deckarförfattaren nu. Jag hade ingen aning om att Läckberg skrivit barnböcker. Imorgon tar jag familjen med på handledning till Sthlm, på programmet barnboksinköp. …..kanske kanske blir det en Läckberg för mig också….kan man sova på nätterna (jag läser nästan enbart kvällstid) då man är mitt i en deckare?
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *