En fullkomlig soppa

Tänk dig en klass 1:or och 2:or. Ge dem en trangia, tändstickor och sinol. Ge dem vatten i en kastrull och be dem vänta på att det börjar koka. Tänk dig att de får potatis, lök, kryddor och lax. Vad gör de? Jo de kokar soppa. Fisksoppa! Jag är imponerad. Inget gnäll, inget spill och inget svinn.

Dagens outfit:

Jag lärde barnen leka ”omvänd kurragömma”; en går och gömmer sig, de andra räknar, då man hittar den som gömt sig gömmer man sig tyst bredvid den. Snart sitter alla i samma gömma.

Trots att dagen gick så bra och alla kom tillbaka välbehållna måste jag ha spänt mig på något sätt. För då jag steg ut ut skolbyggnaden exploderade mitt huvud. Jag kröp till apoteket, slukade värkmedicinen där och inväntade befrielsen som inte kom. Masade mig vidare till ”mitt” café (1 rum + kök), där satt Peppe! Det var kul.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på En fullkomlig soppa

  1. Tina skriver:

    Som i scouterna. 🙂 Jag har också spenderat dagen med en skolklass idag.

  2. Charlotte skriver:

    Den där bilden är väl på dom som räknar, inte dom som gömmer sig, va…? 😉

  3. Peppe skriver:

    Roligt att ses i dag! Och otippat. Hoppas att din huvudvärk gav med sig och att vi hinner prata lite mer nästa gång. kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *