Dagens saga

Ni vet LasseMajas detektivbyrå? Alla barn slukar de böckerna. Samma författare, Martin Widmark, har nu skrivit en bok för de lite äldre barnen i lågstadiet. Antikvariat Blå Spegeln läser vi som högläsning för pojkarna. Den får fulla poäng, spännande, lagom svåra ord och samtidigt riktig bladvändare.

20120527-140148.jpg

20120527-140157.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Dagens saga

 1. Jessica skriver:

  Tack för tipset! Har funderat på att ge mina skolbarn varsin bok då skolan slutar. Nu vet jag vad jag ska köpa!

  • Tina skriver:

   En sommarbok brukar jag också ge. 🙂 Tack för tipset! Hade inte hört om denna nya.

   • sonja skriver:

    Finns många i den här serien om Larissa och David. Men passar som sagt lite äldre barn, det här är främst för Harald, men som det brukar gå vid högläsning fastnade Artur också för den här.

 2. Mikaela skriver:

  Vad tror du Sonja, vilken ålder ska man vara för den här boken? Om man är en stor vän av böcker, men ändå inte mer än 7, kan man gilla eller tycker du man ska vänta?

  • sonja skriver:

   Jag tycker du ska vänta, den här boken passar bäst barn som närmar sig tonåren, lite kärlek och sånt…

   Snabbt kommer jag på Spiderwick som lämpligare, rätt spännande dock. Har han inte läst Latte Igelkott är det ett måste. De är snälla, roliga och verkligen BRA.

   • Mikaela skriver:

    Vi har läst Latte om o om o om… Latte är en storfavorit. Har varit det i ett par år redan. Alla tre, finns det månne fler? Men ok, ska vänta o leta nåt annat. Hur e det med Potter? När får man starta med dem?

    • Tina skriver:

     Vår son som snart fyller 8 år tycker massor om serien Alvdrottningens riddare för tillfället. Snart 10-åringen tycker också om den serien.

    • sonja skriver:

     Svårt att säga med Potter, våra har varit kring sju då vi börjat, men barn är så olika, pröva läsa själv först.

     • Mikaela skriver:

      Tack för tipsen om Potter-ålder och Alvdrottningens riddare. Har själv läst Pottrarna, en del av dem. Men är totalt borta med när man får börja med dem för barn. Jag väntar så på att få börja läsa dem, ligga tillsammans under en filt o mysläsa, ni vet :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *