Tänk att hon är min

Ibland då jag stiger ur sig själv och ser självklarheten från ovan kan jag bli allt från förundrad, överraskad till saligt överlycklig. Jag ser en flicka med linluggslockar som studsar mot ryggen, en handväska hänger över hennes axel och kläderna hon valt med omsorg (ja, det spelar roll hurdana ”undäbykkåå” hon ska ha) har, en för mig, ny färgskala.

Min dotter.

20120606-121618.jpg

Jag kommer på mig själv att le, bara för att jag får stryka ett litet spetsförsett förkläde. Det är annorlunda och nytt.

20120606-121736.jpg

Hon är på många sätt så lik pojkarna och ändå så annorlunda. Det hade jag aldrig trott. Faktiskt. Jag som alltid sagt att flickor och pojkar är precis lika. Men kanske behöver de inte vara det. Huvudsaken är att de får välja själva och blir starka i sig själv, om det så är med en rosa handväska, en rytande T-rex eller en Lilla My-figur. Självkänslan byggs väl ändå upp av något helt annat? Trygg omgivning och massvis med kärlek har i alla fall delats ut och tagits emot på samma sätt hos oss, oberoende kön. Skulle jag vilja våga påstå.

20120606-121942.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Tänk att hon är min

 1. Jenniey Love skriver:

  aww vilken söt liten tös<3

 2. Lina skriver:

  Håller så med dig!
  Och Saga är så fin!

 3. Carina skriver:

  Trodde inte det heller, innan jag fått uppleva att så är det bara. I det mesta, oftast! 😉 Ändå får jag glädja mej över att tex M gärna ibland klär sig i ”skrämmande” (huj) orm/spindel skjortor i motsats till hennes vanligen valda rosa/glitter…Och R igen har gärna rosa kläder, Hellokitty strumpor, men gillar lika bra det mer ”skrämmande” varianterna. Bra med valmöjligheter i garderoben! Eller på lekfronten blandas lekarna med bilar, dockor, handväskor…tydligare syntes det då de var små. Ivriga försökte vi visa trakorn till henne 1 år, vilket slutade i att jag och Henrik lastade kottar – hon hade gått iväg med kärran, vi tittade på varann och gav upp! ;D Sen föddes R, blev 1, utan förebild, tar han samma traktor, kör och brummar…Stirrar! Kunde inte tro! Är det verkligen så! 😉 Men, ja! Lika fina är de hursomhelst! Är bara så himla intressant! Lite styrbara är det, men en del är faktiskt inbyggt! Saga är jättesöt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *