På cykel med järnbrist

Nu och då drabbas jag av järnbrist. Jag märker det alltid då det redan är för sent. För mig tar det sig uttryck i yrsel som nästan går att jämföra med en lindrig fylla, tryckande huvudvärk och fullkomlig orkeslöshet.

Igår cyklade vi in till stan trots att bara tanken gjorde mig matt. Jag orkar inte trampa upp för backar, huvudet bultar och lungorna sprängs. Förr trodde jag det berodde på dålig kondition, men förstod senare att ett hemoglobinvärde kring 100 kan medföra detta.

20120826-124711.jpg

Vi cyklade i alla fall 25 km och alla överlevde. Vi prövade nya cykelvägen Baana, och jag är övertygad. Där det en gång gått järnväg kan man nu susa fram på finaste asfalt.

20120826-124835.jpg

Nu äter jag järn varvat med persilja, paprika och lever.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på På cykel med järnbrist

 1. Satu skriver:

  Mörk choko är också bra, den lär ska ha mera järn än spenat 🙂 (på riktigt! Muminmamma-maria märkte det 🙂 )

 2. Tina skriver:

  jätte jobbigt att du drabbas av det. Vad spännande att cykla på gammal tågbana.

 3. anna skriver:

  huj, låter ju inte alls roligt. Jag hade samma som gravid, vet hur känns. No nice. Men cykla? Ta inte ut dig! Persilja får du nog trycka i dig groteska mängder om det ska hjälpa, pillrena e nog det enda som ger snabb lindring. Hoppas lättar snabbt!
  Anna

 4. Lillen skriver:

  Jag får ta o skicka lite blodpudding åt dej härifrån Svedala!

 5. Camilla Meinander skriver:

  Järntabletter tillsammans med c-vitamin är vad du nu behöver<3!!!! puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *