Nästan som Christiania-bike

Ända sedan vi besökte Köpenhamn för några år sedan har jag suktat efter en Christiania-bike. Ni vet en sådan som har en låda framtill på cykeln. Nå, de kostade lika mycket som en bil att få hit till Finland så planen lades på is.

Det blev en sådan här i stället:

20120907-124528.jpg

Det är årets bästa inköp! Där sitter hon tryggt, bekvämt och i skydd för regn. Dessutom kan både Basse och jag nu frakta tösabiten (sitsen passade bara på min cykel).

Så nu planerar vi nästa års semester; Åland? Legoland? Lappland? Ja, vi får se.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

11 svar på Nästan som Christiania-bike

 1. Mats skriver:

  Prima grejjer!

  Får jag komma med ett förslag efter en och annan km i storstadstrafiken med bil. En röd flagga, du vet sådan där som man har på barncyklar, skulle ur säkerhets hänseende vara fint att skruva fast längstbak. Vagnen är nämilgen såpass låg att den tyvärr inte syns vid alla tillfällen.

  Vi vinkar när vi möts!

 2. Lillen skriver:

  Bättre alternativ än Christania boken! Nu känner jag mej som världens pretto mamma men varje gång jag ser en Christiania cykel tänker jag på de värden de förespråkar; fria droger etc… Och det vill jag inte förknippa minA barn med.

 3. patricia skriver:

  Cykla till Legoland? Vau.

 4. Soffi skriver:

  Släpkärran är helt underbar. Vi köpte en begangnad redan när Emma var riktigt liten. Till en början hade hon en egen hängmatta där hon sov medan vi trampade fram som galningar. Nu älskar hon att sätta sig i vagnen och aka langa vägar och bara se sig omkring. Här ser man dessa vagnar i mängder och barnen blir skjutsade i dem överallt. Praktiskt och bra. Vi borde säkert ocksa skaffaen flagga…

  • sonja skriver:

   Ååå låter ljuvligt med en hängmatta åt en liten. Kan tänka mig att det finns fler av dessa i Tyskland, så var det med bärsele också då vi var i Berlin 2010, alla bar sina barn. Och vi kände oss så hemma.

   Vi beställde faktiskt den här ända från Holland, fanns stort utbud där, föga förvånande.

   • Soffi skriver:

    Det ser ut att vara en Croozer, eller Chariot. Chariot är himla dyr, men jättebra för terrängakning. Här har vi sa guppiga gator att vi valde en Chariot med bra fjädring. Ingen chans att kunna köpa en ny eftersom de var sa dyra, sa vi satsade pa en begangnad och är jättenöjda. Croozern i sin tur är lättare i drift 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *