Dagens saga-Benjamins resa

20120912-191556.jpg

Benjamins resa av Nina Langenskiöld är en bok med djup. Författaren räds inte att ta upp de mångtydiga relationer som finns i familjer. Roligt med en finlandssvensk bok!

Benjamin, bokens huvudperson, trivs inte i skolan. Han är ensam och har sällan en bra dag. Mitt i vardagen bestämmer sig hans familj för att göra en lång resa. Under resan Jorden runt lär sig familjen se på varandra med nya ögon.

Boken passar bra för barn i lågstadieåldern. Igenkänningsfaktorn är hög, bland annat får man läsa om pokémonkort och diabolo. Läs den gärna som högläsningsbok, trots att barnen lär sig läsa själv slutar de aldrig älska det att någon läser för dem.

Boken har jag fått av Fontana Media.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *