Maken till mjukstart

Sagas dagis satsar verkligen på mjukstarten. Vi är nu inne på andra veckan och igår lämnade jag henne ensam första gången, igår en kvart idag en halv timme. Jag fick vara med och lägga henne vid vilan. Det är bra för det är konstigt att plötsligt äta med tio andra likasinnade för att inte tala om att somna med tio andra likadana. Någon sjunger, någon pratar, någon gör pruttljud med munnen. Hur konstig är inte det, då man kommer från en familj där alla andra beter sig mer eller mindre civiliserat. Oftast sitter Saga bara och stirrar på sina kompisar, fascinerad och förundrad.

Nu sover de alla och jag känner mig både lugn och glad inombords. Det ska nog gå bra det här.

20120912-132531.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Maken till mjukstart

 1. Charlotte skriver:

  Vad skönt att det går bra för er!

 2. Nina skriver:

  Tänk hur olika det är. Här i Raseborg får man inte lämna sitt barn ens 15 min ensamt under inskolningen. Genast som barnet är ensamt räknas det som dagvård o avgiften börjar rulla ( hemvårsstödet bort). Och ingen besöker hemmet. Då mitt äldsta barn började i dagvård tyckte jag att en längre inskolning skulle vara bra. Men personalen tittade lite konstigt på mig o sade att tre dagar brukar det vara…
  Ni har det mycket mycket bra!

  • sonja skriver:

   Vi började skola in Saga från samma dag vi anmält henne till dagis, så jag tror jag betalar för fulla dagar och lyfter inget hemvårdsstöd längre. Men jag gör vad som helst bara hon får en fin dagisstart.

 3. A-L skriver:

  Så där var det med vår inskolning också. Visst är det skönt med mjuklandning, också för en själv!

 4. Jessica skriver:

  På mitt jobb har vi också inskolning max 2 veckor. Familjerna får själva välja hur länge de vill skola in sina barn. Inskolningen sker innan det datum de satt som startdatum på ansökningspapprena. Vi har inte vilan med i inskolningen, den tar vi sen då de börjar.
  Yngre barn behöver oftast längre inskolning än äldre.

  • sonja skriver:

   Låter som här utom att jag får vara med på vilan, vilket känns så fint.

   Eftersom jag börjar jobba först i 1.10 och inte har något bättre för mig testar vi med att dra ut på inskolningen och verkligen låta Saga börja längta efter att få vara mer på dagis, hittills har det funkat. Vi håller tummarna.

 5. Anna skriver:

  oj nej jag blir ju nästan avundsjuk! Här på Drumsö fick jag nog höra ett o annat då envisades med att vara tre dagar med i starten och sedan lämna henne en timme fjärde dagen o lite längre femte. Fick höra att oftast har barnen en dag inskolning o så är de genast 10 timmar ensamma nästa dag. Jo, dagistanten sa så! Och på vilan får mammorna inte vara med alls. Nu då Liv varit borta förra veckan då varit sjuk och nu är smålessen, då ännu krasslig o pappan for på arbetsresa, får jag höra att ”puh, nu är vi helt i startrutan igen”. Trots att Liv varit supertapper och säger att är bra på dagis. So what om små barn vill veta var egenvårdaren är hela tiden, det är ju därför det finns egenvårdare! Sori, nu blev det här en total gnälla av mig kommentar. Ville bara säga att helt supersystem ni verkar ha där!

  • sonja skriver:

   Man får gärna skriva av sig på min blogg, blir glad av alla kommentarer och diskussioner. Stackars er lilla, men stå på dig, du som mamma vet bäst!

   Vi hade tur med dagiset i Åbo också (Vinkelboda) och ännu blir jag så varm om hjärtat då jag tänker tillbaka på det dagiset. Men då fanns ännu inte egenvårdarsystemet, eller det kom just då till Finland? Så mycket är nytt för mig och jag gör allt som personalen vill. Jag måste komma ihåg att berätta till dem också hur mycket jag uppskattar mjukstarten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *