Skrapabullan!

Fick häromdagen frågan om Saga har syskon. Då jag berättade att hon har två bröder som är 11 och 8 år såg hon som frågat lite förvånad ut och utbrast sedan:

”Aaah hon är en riktig skrapabulla då!”

Och jag blev lite paff. Är hon det? En skrapabulla? Ser inte själv det på det sättet nämligen, men kanske jag ser annaorlunda på uttrycket. Jag menar, i så fall föddes vår skrapabulla då jag var 32 år! Många får ju nuförtiden sitt första barn vid den åldern.

Liten och gulligt bullig var hon i alla fall, det kan jag hålla med om.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Skrapabullan!

 1. Mikaela skriver:

  Hur uppfattar du uttrycket skrapabulla? Har det i din värld nåt med mammans ålder att göra? Jag har alltid varit vår familjs skrapabulla, mina syskon är 5 o 3 år äldre än jag o min mamma 30 när jag föddes. För mig har alltså skrapabulla inte varit samma som ”iltatähti” som på finska är det där man får 15 år efter de andra barnen när föräldrarna redan är rejält äldre. För mig är skrapabullan den yngsta i syskonskaran. Nyfiken på din tolkning :). Man uppfattar ju ord så olika.

 2. Tina skriver:

  Skrapabulla är väl detsamma som sladdbarn eller finskans iltatähti (låter ju vackrast) – alltså ett barn som är betydligt yngre än syskonen. Jag har aldrig uppfattat det som att det har någon betydelse hur gamla föräldrarna är.
  Skrapabulla låter nog rätt så gulligt. Men inte har jag tänkt Saga som en skrapabulla. Tycker åldersskillnaden borde vara ännu större.

 3. Mikaela skriver:

  Jag vill ännu blanda mig i skrapabulla diskussionen. För mig är iltatähti inte samma som skrapabulla. Iltatähti är nåt man får mycket senare än de andra barnen. Och ofta är föräldrarna då lite äldre. Iltatähti kan man oxå vara fast man är det andra barnet (behöver inte vara fler barn involverade). Skrapabulla tycker jag bara är det sista barnet i en större skara av barn än 2. Men vem vet. Tycker det är roligt med lite diffusa ord, alla uppfattar dem olika. Jag kan ha uppfattat det fel, bara för att alla alltid kallade mig skrapabulla, trots att åldersskillnaden till mina syskon inte var enorm. Kanske berodde det bara på att jag var rund o trind o alla tyckte det där med bulla passade bra in på mig :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *