Orka

Voj voj. Så spydde hon igen. Jag vet att hon, min lilla skatt, har det allra jobbigast nu. Men jag skulle inte orka mera! Oron och ovetskapen som flyttade in samtidigt som sjukan gör mig matt och trött. Om hon spyr imorgon blir det sjukhuset igen, sa läkarna.

20121004-223426.jpg

Bilden är från i somras. På sommaren när inga spysjukor finns.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Orka

 1. Anna La skriver:

  Vad jobbigt! Det allra värsta är oron. Helst skall ingen vara sjuk, men ifall någon är det vet jag inte om det är bättre att barnet eller jag själv är sjuk. Oron mot att inte orka alls.

 2. Karin L skriver:

  Oj nej – kämpa! Sist då S hade spysjukan och blev intagen tog det nog ett par dagar innan hennes mage var i ordning igen. Hon spydde tror jag 3-4 ggr efter att vi hade fått fara hem. Inte hemskt mycket, eller ofta – typ 1gg/dagen tills det sakta slutade helt. Små portioner och lätt smälta saker körde vi med tills vi hade det på raden igen. Värst var ju att både Anders o jag blev också sjuka… jag klarar det mesta men spysjukan är bland det jobbigaste – både för förälder och barn. Hoppas det sku börja ge sig nu!!
  Kram på er!

  • sonja skriver:

   Skönt att höra, för det verkar vara just så där. Hon är hemma med farmor idag och vilar.

   Hatar också spysjuka, bland det värsta.

 3. anna skriver:

  oj nej, det där är inte roligt. Som tur får man ju sova med på Barnkliniken och kan vara hos sin söta hela tiden. Liv har reflux från prematurtiden och varje förkylning är ett enda spyttande och nästan dropp-situationer, enda gången vi varit inne är just med spysjukan. Det finns nog inget värre än den där sabla kampen med vätskeersättningar och hoppet hoppet om att det inte kommer upp igen. Ack vad allas våra mammahjärtan måste vara med om, för det är faktiskt riktigt synd om de små då de blir ynkliga. Men bra om hon leker, det är ju verkligen ett gott tecken, då tar de nog inte in er i första hand till Barnkliniken (dvs. om hon hålls på fötter). Kämpa på, det blir bättre, så småningom!
  Anna

  • sonja skriver:

   Nu vågar jag nästan skriva att hon är bra igen. Hon har lekt och varit glad hela dagen. Hon vill dessutom äta hela tiden.

   Oj hemskt om ni råkar ut för liknande vid varje förkylning!

   • Anna skriver:

    helt super, då ser det ju ut att helt vända! på sjukhus känner jag mig nog trygg, men visst är det för j-ligt rent ut sagt om barnet är så sjukt att hon måste tas in. Så bra er flicka bättre! Trevligt vs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *