Dagens plus

– att Saga verkar bättre
– att jag inte är det minsta trött trots att jag sovit hälften av vad jag borde (9h är ett måste för mig)
– att Basse varit hemma med Saga alla dagar och jag fått jobba.
– att buss18 tar mig från dörr till dörr
– att jag har världens bästa elever (igen en gång)
– att inse att fb fyller ett syfte, fick så många goda råd angående Sagas spyende igår att jag ännu är rörd.
– att hösten nu är som finast. De lysande löven kompenserar solens frånvaro.
– att jag, jag menar JAG, klarade av att använda både fronter och smartboard på en och samma lektion, och faktiskt inse dess förträfflighet.

Du då, vad har du för dagens plus?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Dagens plus

 1. Ansku skriver:

  – jag fick föra barnen till dagis idag (annars är det gubbens uppgift, men han är på arbetsresa). Dessutom var det ren ljust ute när vi for hemifrån, annars far jag så tidigt att det ännu är mörkt.
  – gubben kommer hem från sin arbetsresa ikväll
  – vi har läst fina och roliga sagor med barnen. Blir så glad när jag märker hur mycket de tycker om att lyssna på sagor.
  – fick mig ett gott skratt när jag sade åt Arthur (2,5år) att han har utslag på låren igen, vi måste sätta salva på. Varpå han svarar ”Krax, jag får vingslag” (vaddå Mamma Mu-fantast… =) )
  – jag märker att jag börjar vara ens lite inne i mina arbetsuppgifter igen, har jobbat en månad nu.
  – vi hade färdig mat från igår till middag, bara att värma upp
  – blir lika glad varje morgon då jag kan plocka med mig lite äppel från korgen på trappan då jag far till jobbet, dom är så gudomligt goda dom inhemska äpplena!

  Små glädjeämnen, men de tål väl att listas de också? =)

  Trist att Saga varit sjuk, men hoppas hon är på bättringsväg nu.

 2. Lillen skriver:

  Hoppas lilltjejen snabbt kryar på sig! Otäckt när barnen är sjuka!
  MEN det som jag undrar över är hur du klarat av att få 9h sömn med småbarn? Har de inte vaknat för natten för att äta? Jag behöver också myycket sömn och är så trött nu när min lilla gubbe vaknar n ggr per natt. Blir inte många timmars sömn för mej inte…

  • Konrad skriver:

   Vi skall börja sömnskola med vår 7mån nästa vecka. Han sov bra till 5mån och började sen vakna 4-10ggr/natt för mjölk.

   Kontakten (i Kotka) vi fick från rådgivningen sade att en 6mån+ behöver 12h obruten sömn på natten och två dagstupplurer a 2h+. Det blir i praktiken alltså bara sovande och ätande…

   Vi tänkte ta de absoluta tiderna med en nypa salt. Just nu flyttar vi hans dygnsrytm (han brukade gå och sova 10-tiden med oss) tidigare – vi siktar på klo7. Dom sade att ju tidigare han lägger sej desto längre sover han (verkar stämma). Nästa vecka slutar vi med nattmaten (+6mån behöver enligt rådgivningen och sovtanten ingen mat under 12h-natten). Blir spännande.

   • sonja skriver:

    Önskar er lycka till. Håller med om påståendet att ju mer de sover, desto bättre sover de, gäller på natten också. Samtidigt är jag mycket skeptisk till sömnskolor. Jag har alltid följt barnet. Vaknar det och vill ha mjölk ska det få det, vill de ha en famn är de alltid välkomna i vår säng. Barnet vaknar aldrig på natten för att ”jäklas” med sina föräldrar fast det kanske känns så. De har ett behov. Tids nog slutar de med det. Saga kommer varje natt till oss. Harald aldrig. 😉

    Men det här är bara min personliga åsikt och jag förstår att det är utmattande att vakna hela tiden. Får han gröt på kvällen redan? Finns ju någon fruktgröt både i tetra och pulverform?

    Håller tummarna att liten ska lära sig sova. Stor kram.

  • sonja skriver:

   Nio timmar är vad jag borde och önskade få sova, oftast blir det åtta, helt okej.

   Mina barn har alla varit duktiga sovare, men då Saga var liten och åt på natten, ammade jag henne. Hon sov (fram till två år) alltid mellan oss då jag behövde inte stiga upp för att ge henne mjölk.

   Hoppas din lille snart slutar vakna på natten och ni får sova. Ha det fint!

 3. Mats skriver:

  Dagens plus…

  – att höra att Saga mår bättre
  – att få kvällens logistikcirkus (innebandy x2 med extremt klantiga träningstider) utredd med 30 min extra utpustningstid för mig.
  – att många är intresserade av mitt företags tjänster

 4. Tina skriver:

  Igår – inte mycket (bara tre plus: en hårkomplimang, skön käppjumppa och en spontan kram av minstingen). Det var mest en negativ och långtråkig dag.

  Idag var det en massa plus: maken kom hem efter några dagars arbetsresa, tre härliga timmar med bästa vännen och våra minstingar, kvällspromenad med halva familjen, åt glass på en bänk åtta på kvällen med familjen och det var varmt. 🙂 Ja, och det regnade inte idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *