Sms och rekordsamtal

Igår då jag i en bisats berättade till mina vänner att jag och Basse brukar skicka sms till varandra om vi är i olika rum här hemma, märkte jag att vännerna tyckte detta var både konstigt och komiskt.

Detta sker alltså då någon av oss lägger Saga och således är fast.

Är det bara vi?

Vi ringer också till varandra flera gånger dagligen… Så har vi alltid gjort. Vårt rekord är fem timmars samtal, men det var anno 1994. Våra föräldrar lät oss bara ringa efter kl 22, för på den tiden var det väggtelefon som gällde och den fick inte vara ockuperad hela kvällen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Sms och rekordsamtal

 1. Camilla Meinander skriver:

  🙂 :))

 2. Mats skriver:

  Träffade Camilla 1994. Då talade vi nog en hel del. Även från bilen. Hade ju tjänsteBILtelefon på den tiden. Liiiite kova juttu då! Men jo nattetid var det också vi talade. Hade egen kämppä visserligen men var aldrig hemma tidigt.

  Det dyraste samtalet jag gjort till Camilla var från ett finskt mobilabbonemang till ett Belgiskt. Befann mig själv i Tallin och vi talade i en timme. Höll på att kosta mig jobbet men det var samtalet värt.

  Nuförtiden är sms och samtal oftast rätt tråkiga. Nio fall av tio handlar de om mat eller transporttidsscheman för diverse barn.

 3. Anna La skriver:

  Vi talade också i timmar då det inte kostade mer trots att det var superlångt. Minst en timme varje dag. Alltså efter skolan som vi ju nog sågs i. Bra att minnas sedan då barnen vill börja tala långa samtal. Det var på sitt sätt en fin tid, men nog har vi det bra nu också under samma tak. Och vi brukar ringas en gång snabbt under mannens arbetsdag, han hinner inte prata så länge då han är på jobbet, men i alla fall. Men vi har inte brukat texta med varann då vi nattar barn i varsitt rum, nej.

 4. Konrad skriver:

  Textar inte, iphonen tycker kanske inte om remonthalarens fickor med skruvar ock spik. vi har ett par radiotelefoner… Trodde alla har sådanna?

 5. Tina skriver:

  Vi textar inte sinsemellan då vi är hemma, men ringer allt som oftast flera gånger till varandra under dagen – många gånger bara för att berätta vad vi varit med om.

 6. Tinne skriver:

  Det blir nog ett och annant sms och samtal per dag, speciellt om den ena befinner sig på annan ort. Men i vårt lilla hem behöver vi som tur inte sms:a varandra:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *