Varför, varför, varför

Saga, min Saga, ställer oss frågan varför flera gånger om dagen. Det är sunt och får oss att tänka igenom saker och ting lite extra. Varför sätter man underbyxorna under strumpbyxorna eller varför måste man äta gröt före godiset. Ja? Varför?

20130101-123206.jpg

Igår såg hon en stund ut som på bilden ovan. Ögonen tårades och underläppen darrade då vi vid åtta-snåret försökte visa henne vad raketer är för något. ”Varför gör vi såhär?” undrade hon besviket. Vi slutade göra det och det stannade vid en raket. Vi som uppskattar vita glitterstjärnor gick ut igen vid tolvslaget, då sov den lilla silverlockiga, frågvisa tösen sedan länge.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

5 svar på Varför, varför, varför

 1. Mikaela skriver:

  Jag förstår Sagas varför när det gäller raketer. Som liten var jag dödens rädd för smällar och det sitter visst i ännu också. Fina är de på avstånd. Tycker jag. Gott nytt år på er!

 2. Camilla skriver:

  Oliver är livrädd för raketer och smällare…
  Han var rätt olycklig när 12- slaget närmade sig, vi tittade på raketerna från vår inglasade balkong, då var det tryggt.
  Nicholas vaknade av allt smällande och kom yrvaket gående till balkongen där han utbrast : Oj oj oj det smäller och bommar…..
  Behöver jag ens nämna att det var svårt att somna om sedan !!

 3. Henrik skriver:

  Hon är slug gu’dotran vår…det är ju så onödigt så hennes förundran är bekräftad…
  Efter att jag själv upplevt 4th of july i USA, så anser jag att jag sett allt som fyrverkerier har att erbjuda…Tomtebloss rules!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *