Dagens saga

Att Jan Lööfs Sagan om det röda äpplet är, genom tiderna, en av de bästa sagoböckerna kan vi säkert vara överens om.

Här om dagen läste jag den för Saga, först med texten, sedan tittade vi en gång till på parallellberättelsen som utspelar sig genom bilderna. Och då! Då upptäckte jag att datumet för då händelsen utspelar sig är 1 april. Det är ju nyckeln till hela berättelsen. För åtminstone jag har ofta funderat på varför frukthandlaren vill lura gubben.

20130921-102328.jpg

20130921-102343.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga

  1. Jannika skriver:

    Tänk… Det har jag aldrig märkt. Sagan läses hos oss nästan varje dag fortfarande. Alltid lika härlig 🙂 Tack för den här aha- upplevelsen. Ha det bra!

  2. Anna La skriver:

    Jag har funderat på samma sak, alltså varför han luras. Wow!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *