Glad, gladare, lärarinnan

Mitt jobb gör mig glad. Jag är glad då jag kommer på morgonen. Glad då jag är. Och glad då jag går hem.

Visst finns det utmaningar och tunga ögonblick men alltid, alltid något att glädjas över.

Jag är stolt över mina tjugotre små kolleger. De gör stora framsteg och vi skrattar ofta tillsammans. De lär mig och jag lär dem.

Som ni säkert vet blev jag först teologie magister och firar faktiskt tio års jubileum nu i vår. Jag var hemma med baby Artur och liten Harald då och har aldrig jobbat med något som har med min examen att göra. År 2006 började jag däremot jobba som klasslärare och sedan var det ”kört”. Till vilket pris som helst måste jag bli lärare! Och jag blev. Sex år och ytterligare ett barn senare var examen min. Fortfarande känns det som en utopi, och jag uppskattar mitt jobb och är glad att jag vågade tänka om. Som sagt glad.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Glad, gladare, lärarinnan

 1. Malin skriver:

  Har du två magistersutbildningar! Wow! Var läste du klasslärarutbildningen? Å hur hann du med allt annat samtidigt! Glad attt höra att du trivs. Läraryrket är ju fantastiskt roligt!

  • sonja skriver:

   Jag läste till ämneslärare och klasslärare samtidigt. Jag byggde liksom på klasslärarstudierna på teol.mag. Läste alla ämnen under två års tid vid PF i Vasa, en undantagsutbildning där vi åkte upp till Vasa för 2-3 dagar/mån. Sedan auskulterade jag ett år vid Övis i Vasa medan jag ännu var hemma med Saga. Det var tungt men jag fick hjälp av många. Jag visste vad jag ville och det var att bli behörig lärare, vägen var lång och krokig, men jag blev klar!

 2. Malin skriver:

  Hatten av! Med tillräcklig motivation klarar man det mesta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *