Fredagsbastu

En gång en tid efter att vi flyttat hit gick jag till vår gårdskarl och frågade om det finns någon ledig bastutid. Han sa att det för någon dag sedan uppenbarat sig en ledig tid: fredagar kl sju! Vi tackade och tog emot. Senare läste jag om finnarnas elkonsumtion stiger markant varje fredag mellan 18-20. För att alla finnar badar bastu just då, naturligtvis.

Nå jag har ju inga alternativ, ska jag bada bastu ska jag göra det just då elkonsumtionen når sin kulmen. När man bor i höghus får man finna sig att inte bada då andan faller på utan på fredagkväll vare sig man behöver eller inte.

Men på sportlovet, vet ni, då ska jag bada! Bada efter skidtur, efter pulkaåk eller efter rentämjningen. Bara så ni vet vad det beror på att kurvan jämnas ut!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *