Dagens saga

20140413-160302.jpg
Vill tipsa om denna härliga bok om våren. Saga Blom kollar in våren av Anna Gullichsen är en favorit just nu. Igenkänningsfaktorn är hög, inte bara heter huvudpersonen Saga, nej hon ”städar undan vintern” med farmor och precis just det brukar vår Sagas farfar, farmor eller mormor också göra, eller de ”hjälper våren”, men i alla fall.

Den här boken är inte bara en berättelse om Saga Blom. Det är samtidigt en faktabok om fåglar, här finns recept på nässelsoppa och nässelplättar. Dessutom kan bokens ägare själv kryssa av vårtecken på en lista som finns längst bak.

20140413-161035.jpg

Tycker bilderna är både varma och beskrivande. De har Cara Knuutinen gjort.

20140413-161153.jpg

Det finns två andra böcker om samma flicka; Saga Blom och Saga Blom och snöflickan.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Dagens saga

  1. Helena S skriver:

    Tack för tipset, jag börjar bli så trött på sagorna om Anders, nästan fyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *