Vem är jag då!


jagEftersom kommentarer i bloggar är lite passé tänkte jag passa på att bjuda er på en presentation av mig i stället.

Jag som driver bloggen heter Sonja Adéle Djupsjöbacka. Jag är 36 år gammal och bor i Helsingfors tillsammans med min man Sebastian och våra tre barn. Barnen är 13, 10 och 4 år gamla.

barnen

Jag är teologie magister i grunden, men vidareutbildade mig till klasslärare. Det var en lång och slingrig väg att gå. Att få ihop pusslet familj, arbete och studier i Vasa var ingen dans på rosor, men väl värt det så här i efterhand sett på det hela. Jag har jobbat som klasslärare nu i sex år och älskar verkligen det jobbet! I höst skall jag ha åk 2.

Till mina intressen hör böcker, därav också namnet Sagolandet på bloggen. Jag läser alltid när det blir en stund över, på busshållplatsen, vid tandläkarens väntrum och förstås hemma liggandes i soffan. Ett av barnen beskrev mig en gång på ett morsdagskort från dagis: min mamma läser alltid och hon läser alltid svarta böcker! Upptäckte deckare för sådär fem år sedan och fastnade lite i träsket, läser nog annat också, men det blir nog ett par tre deckare i månaden.

Förutom att läsa stickar jag, joggar, tältar och vandrar. Just nu är det fjordar, berg och dalar on my mind… Mer om det senare.

För övrigt är det exakt tio år sedan jag började blogga. På den tiden fanns det inte många bloggar, min har i stort sett varit den samma fast jag då skrev under namnet Rapport från planet Sonja. Det är riktigt roligt att läsa bloggen tio år tillbaka, juni 2004 var tydligen lika kall som i år! Här kan du läsa vad vi gjorde och se hur vi såg ut för tio år sedan.

familjen

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *