Bila i Norden, del 1 eller Lägereldarnas och sagornas tid

Vi som nästan aldrig använder bilen planerar bila i Norden i sommar. Vi ska tälta och vandra men också turista i några huvudstäder.

Vi har inte tältat sedan vi blev fem personer i familjen, Saga har alltså aldrig sovit i tält. Men om någon är en begåvad sovare så är det hon. Hon sover var som helst och när som helst.

Så varför tält? frågar du kanske.

Jo, för det första är det ett toppen sätt att hålla kostnaderna nere. För det andra tror jag det blir en fantastisk kontrast mot vardagen. Lite gräs under rumpan och trangians doft kan väcka lägereldsfilisen hos vilken stadsbo som helst.

Resan är ännu i planeringsstadiet. Jag skriver listor över packning och skall börja rita en egen karta till barnen. Du får mer än gärna bidra med dina bästa tips och ”måsten” för speciellt Västkusten i Sverige, Oslo och Bergen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bila i Norden, del 1 eller Lägereldarnas och sagornas tid

  1. Pia skriver:

    Så underbart! jag skrev mina tips under Vem är du-tråden, om jag kommer på fler så återkommer jag

  2. Johanna skriver:

    Hej!

  3. Johanna skriver:

    …att bila är ett skojigt sätt att se världen…vi är nyss hemkomna från vår husbilssemester. Vill du kan du gå och kolla mitt ”semester” inlägg från ifjol (6.8.2013), kanske du får några tips. Dessutom rekommenderar jag Göteborg för stadsliv och Råå för fina strandvyer (vi (läs Janne) en sommar under studietiden). Vi blev rekommenderade High Chaparal i Gränna trakten men hann inte dit i år… Kommer jag på något annat hör jag v mig. Ha en trevlig resa!

  4. Pingback: Bila i Norden del 2: vad ska man ta med? | Sagolandet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *