Bila i Norden del 2: vad ska man ta med?

Vi har packat lätt. Campingställena vi tittat ut är fem-stjärniga och har tvättmöjligheter. Tre klädkassar på fem personer. Alla har en rygga eller en så kallad ”tältväska” med de saker man behöver i tältet (pyjamas, bok, tandborste och mjukis), då behöver man inte gräva i stora väskan varje kväll. Sovsäckar och liggunderlag är i en större väska. Vi har alla olika eftersom behovet är rätt olika. Min är varm och stor, Basses rätt liten och sval. Liggunderlagen är sådana som tar lite utrymme men är självppblåsbara.

Vi planerar göra den mesta av maten själva på stormkök. Vi har en trangia som tjänat oss redan många år och som vi är nöjda med.
Maten och köksgrejerna har vi packat i skilda plastlådor så de kan lyftas ut som en helhet.

På samma sätt packade vi simdräkter och handdukar skilt ifall andan faller på och man plötsligt vill simma vid den vackra sjön vid vägkanten….

Barnen har fått egna ansvarsområden. Artur är medicinmannen och har hand om 1:a hjälp- väskan. Som han noggrant gått igenom och memorerat. Ett mer frekvent ansvarsområde (vi hoppas ju inte behöva använda medicinmannen) är Trangian, han är en hejare på att lägga upp den. Harald hjälper till med tältet och maten. Saga ska leka.

Här hittar du del 1.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *