Semesterlitteraturlagret

Promenerade till bibban i Munksnäs för att fylla på lagret. Utbudet är inte det bästa, men det som bäst är att man kan beställa böckerna från andra bibliotek för ynka 50 cent/bok. Jag brukar kolla nyheter på t.ex adLibris och sedan beställa dem till Munksnäs. Ibland är det 60 stycken som vill låna boken före mig, ibland 7, men får man bara igång systemet så gör det inget att vänta i månader.

Dessutom lönar det sig att beställa böckerna och låna dem från närbibban. Ju fler böcker statistiken visar att lånas, desto fler böcker får biblioteket köpa.

Saga trivs bra, trots att svenska barnböcker-utbudet inte är mycket att hurra för. Ännu sämre är dock ungdomsböckerna (ett par hyllmeter).

20140701-085646-32206196.jpg

20140701-085645-32205699.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

5 svar på Semesterlitteraturlagret

 1. Micaela skriver:

  Vi har besökt bibban mer frekvent nu under sommaren och jag måste säga det, att bibborna – både den i Nickby och Söderkulla är så, SÅ, bra! Ha en skön fortsättning på sommaren, fining!

  • sonja skriver:

   Vad roligt att höra. När jag var liten, i lågstadiet bodde jag i Söderkulla bibba. När jag gick i högstadiet/ gymnasiet bodde jag i Nickby bibba. Ha det gott!

 2. Tina skriver:

  Ja Sibbo-biblioteken är så bra – trivsamma dessutom, och ofta händer där något skojigt. Utställningarna tycker barnen också om att se på.

  • Tina skriver:

   …Lånade förresten tre böcker (sann-historier är jag intresserad av just nu) senaste vecka, och har redan läst slut en. Sällan jag läser så snabbt, men hinner med mycket läsning nu då det regnar och dessutom är sannhistorier så intressanta.

   • sonja skriver:

    Jag blir så glad. Jag har ett boktips åt dig, om du inte läst den? Boken heter På ön och är skriven av Tracey Gravis Graves. Jag vet att du kommer att sluka den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *