Dag sex eller vykortet från Bergen

Hej!

VARMA hälsningar från Bergen! Plus 30 grader och sol från klarblå himmel. Någon sa oss att Bergen har typ tre soliga dagar per år, tänk att vi råkade tajma in just dem!

Idag var det muséer på agendan. Vi har bekantat oss med bland annat Munch. KODE konstmuseum hade en hel avdelning för barnen och vi blev alla så ivriga att vi satt och pysslade fantasiinsekter i en timme! Nu vet vi också att Picasso sa att han inte målar så som det ser ut utan så som han tänker att det ser ut.

I fiskhallen underhöll vi oss länge. Aldrig har vi sett så stora fiskar till salu, för att inte tala om den levande kräftan som var en halv meter! Vi köpte med oss räkor och satt vid fjordkanten och mumsade.

Eftersom det var så hett gick vi till Nordnes badställe där vi kunde svalka oss såväl i pooler som i fjorden! Vattnet var svalt, vågorna var relativt höga och barnen överraskades av det salta vattnet.

På kvällen firade vi med plättkalas vid tältet, vid stranden.

I morgon fortsätter vi färden till Sverige och Stockholm.

Ha det!

-Sonja, Basse, Harald, Artur och Saga-

20140724-095728-35848473.jpg

20140724-095728-35848710.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag sex eller vykortet från Bergen

  1. Johanna skriver:

    Låter som en super resa, det är nästan så jag blir avundsjuk. Jag skulle också vilja se Bergen i fint väder, det är en så fin stad, men när vi var där ifjol regnade det och så råkade det vara söndag så det mesta var stängt. Önskar er en trevlig fortsättning på semestern!

  2. Jessica skriver:

    Det låter så härligt så jag får lust att packa in hela familjen i bilen och göra samma resa som ni 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *