En utvärdering av sommarlovet 2014

Började med att resa till Köpenhamn. Bara Basse och jag. Bara ett par dagar efter att sommarlovet kickat igång. Det var bra, eller bättre än bra. Jag som annars kan tycka det blir så vemodigt att skiljas från såväl stora som små kolleger fann mig själv rätt fort. Jag vandrade omkring i Köpenhamn med bara en bok i väskan. Gick in och ut i butiker och satte mig ner och läste när jag hittade ett mysigt café. Det var här jag första gången hittade butiken & other stories, som jag säkert besökte tio gånger under resan. Vi bodde på Hotell Guldsmeden och jag njöt av det. Lite tänkte jag på skolan och det kändes skönt att vara ledig. Att vi hyrde cyklar var det bästa vi gjort.

Sedan kändes det som om vi bara väntade. Väntade på att sommaren skulle komma (det var isande kallt). Väntade på att Basses semester skulle börja osv.

När det blev varmare i juli och hela familjen sommarlovade tillbringade vi många, sköna, lata dagar på sommarstället på Sarvsalö. Där såg programmet mest ut som det brukar, simma, sola, läsa, ro och simma, sola, läsa…

Sommaräventyret i år bestod av bil- och tältsemester till Bergen i Norge. Barnen var duktiga, orkade sitta många timmar i bil. Basse körde bra även på 1300 m höjd och i backar med 10 % lutning. Vi gillade att göra en annorlunda semesterresa med vandringar i fjällen och trangiamiddagar. Samtidigt fick vi ju vår dos av stadssemester också då vi besökte Oslo och Stockholm, förutom Bergen då. Vi kan konstatera att jag verkligen satsat på att känna på pulsen i Nordens huvudstäder denna sommar.

Sista veckorna har vi varvat ner. Besökte Mumindalen och Åbo, men annars har vi mest varit hemma. Trivs bra här också. Många morgnar har jag cyklat ner till Munksnäs, till Kannistos bageri för gott bröd. Bara en sådan sak gör att hela dagen känns lite extra lyxig.

Vi fick sommar i år också, en värme som heter duga. Jag vet att många tycker det är för varmt, men jag älskar det. Trots att värmen hållit i veckor vågar jag inte alltid lite på att man kan klara kvällen utan tröja, men det har faktiskt gått. Att promenera hem från goda vänner sent en kväll och tropiska värmen hänger över en är så ofattbart skönt och speciellt att en ju inte kan klaga!

Som sommarens Bild valde jag en av sommarens höjdpunkter: vi hade kommit aningen tidigare till campingplatsen i Bergen, gick via en butik och köpte mjölk och ägg och så stekte jag plättar vid sjön tills solen gick ner:

berg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *