Oppsito = syjunta

Har just kommit hem från syjunta! Det är snart två år sedan vi startade en syjunta här i Åbo. Vi är några vänner som samlas var eller varannan vecka för att sticka, sy, ordna papper, jobba eller göra vad man vill… Jag är glad över att få fara bort en kväll, träffa människor och dessutom handarbeta.

Det blev faktiskt mera shopping idag. Helt oväntat faktiskt! Hade planerat att träffa Laura-vännen så att Harald och Atte kunde leka tillsammans. Fick ett textmeddelande att hon var på BB med sin nyfödda dotter! Härliga nyheter. Så jag och Harald for in till stan med buss för att köpa en gåva.

Det är superroligt attt vara med Harald på tumis ibland. Det är så mycket en treåring funderar på. Han pratar och pratar om allt möjligt. och att han orkar se på då jag prövar kläder, det fattar jag inte. Sen då jag prövade en brun klänning sa han, ”den e jättefin, mej tycker nog också om brunt…”

På kvällen for vi till BB för att beundra den lilla nyfödda baby Kalliokoski. Söt och pytteliten. Plötsligt växte lilla Artur massor…

Ja och sen var det då juntan.

Det är juli. Denna månad får Harald och Artur sin fjärde kusin, Tina och Kari sitt andra barn. Oroar mig för Tina. Hon stressar på för fullt trots att babyn kan komma när som helst. Detta på grund av att de håller på och bygger hus. Önskar jag skulle bo närmare och kunna hjälpa henne… Nu är hon ensam med Kevin hela dagarna, springer ärenden åt byggkarlarna stup i kvarten och är höggravid… Spännande skall det i alla fall bli med en ny liten baby i familjen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.