Hosta, snuva, öronvärk… HÖST?!?

p1011068.jpg Hej sötnos, vem är du?

Mamamammammammaammaa låter det i huset. Det är Artur som ropar. Han pratar en hel del. Under den gågna veckan har han inte bara börjat prata utan också börjat krypa på riktigt, han sätter sig upp och till och med reser sig upp. Det är mycket som hänt under hans första vecka som sju månader. Dessutom var han med om sin första operation. Igår fick han alltså rör i öronen. Operationen gick över förväntan. Jag hade varit nervös helt i onödan. Han var lite ynklig då sköterskan kom med honom till mig. Då hade han just vaknat efter att ha varit nersövd. Lena hade möjlighet att vara med mig på sjukhuset vilket jag är mycket tacksam över. Hela sjukhusvistelsen var över på fyra timmar så det gick verkligen smidigt. I natt har han inte sovit så bra, kanske hade han ont i öronen, den lilla stackaren.

Under veckoslutet var vi i Tammerfors på Höstdagarna. Basse jobbade där och jag och barnen var bara med. Efter att ha varit med i styrelsen som planerat Höstdagarna i ett antal år och dessutom varit projektsekreterare för hela evenemanget kändes det rätt konstigt att inte direkt ha någon uppgift där. Men det var samtidigt skönt och dessutom den enda vettiga lösningen med tanke på att barnen var med. Jag och Harald for bland annat till Särkänniemis akvarium. Egentligen skulle vi till delfinaret men till vår besvikelse var det stängt på grund av renovering… ”Nå, vi kommer en annan gång” sa Harald. Det var lyckade Höstdagar och speciellt roligt att träffa bekanta människor som man inte annars har kontakt med.

p1011051.jpg Harald, Kalle och Soffa på höstmöte i Tammerfors

p1011038.jpg Artur i centrum på Höstdagarna

Nu när Artur förhoppningsvis blivit botad från öronvärk och dylikt tar vi itu med Harald. Han verkar ha en envis förkylning som inte vill bli bättre. För en vecka sedan tog hans kur mot bihåleinflamation slut, då var hans hosta lite bättre. Men nu är det värre än någonsin. Igår pep han riktigt när han andades. ”Harald får du luft” frågade jag halvt i panik. ”Jo, lite genom näsan” svara han helt lugnt. Så idag blir det besök på Tallbackens hälsostation- igen!

p1011027.jpg Harald har somnat i soffan

Vi har besök av svägerskan Aurora denna vecka. Hon gör sin PRAO på Åbo svenska teater. Det är roligt att ha henne här. Fast hon sover ännu…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *