Böcker för de mindre


Den här boken fick hårstråna att resa sig på mig och med taggarna ut öppnade jag den skeptiskt. Men tji fick mitt feministiska jag. Boken är inte alls en typsikt rosa prinsessbok, tvärtom. Den handlar om vad en prinsessa gör. Visste du t.ex att prinsessor spelar ishockey ibland och att de alltid tacklar hårdast? Eller att prinsessor irriterar sig över drakar som alltid flyger omkring och stör, men som tur lyckas prinsessorna alltid överlista dem. Den är skriven av Per Gustavsson, rolig och tankeväckande. Läs den om du vill veta hur prinsessor gör.

Jag är lite allergisk mot begreppet ”prinsessa” på vår flicka. Tycker det är löjligt och det läggs in något mer i begreppet, typ en söt, näpen, tyst och snäll flicka. Om Saga måste kallas prinsessa önskar jag att hon i så fall får vara en alternativ prinsessa som i boken hon fick till julklapp. Sen tycker jag att Arturs lite småironiska ”Sessalätt” på Saga är lite roligt. Med sina 12 kg är hon kanske inte så LÄTT?!

Som motvikt till allt rosa vill jag presentera en annan bok som Saga gillar skarpt. Det är Lilla Monsterboken av Kenneth Andersson. Jättegulliga och skojiga monster. Sista sidan är en spegel och med texten Vilket monster är du?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Böcker för de mindre

  1. Jessica skriver:

    Vi har också den där så gör prinsessor. Jennifer skulle med allt våld ha den då hon var inne i värsta prinsess åldern. Allt bara handlade om att leka prinsessa.

  2. Marica skriver:

    Mina söner har boken ”När prinsessor vaknar om natten” från samma författare, och jag måste säja att den är riktigt bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *