Amning

Det här med amning är en het potatis, en del ammar sitt barn länge, andra inte alls. Det är upp till var och en och alla ska göra som de finner bäst, självfallet. I senaste Vi och vår skola tidning fanns en grej som jag gillade ”Amma ditt barn med språk”, det kan alla. Det handlar om att du kan lära ditt barn uttrycka sig med ett rikt och varierande språk. Genom att läsa, läsa och läsa ger du ditt barn litterära amningsstunder, gärna redan i ett tidigt skede. Ett bra exempel på det är t.ex att man till vardags använder ordet ”gå”, mera sällan traska, vandra, ströva, promenera eller strosa, det gör man ju däremot i böckerna.

Det är också många tankar böckerna väcker. Harald undrade t.ex idag när man började tala engelska i världen. Hans Vargbröder handlar ju om hur det var för 6000 år sedan och utspelar sig i det som idag är våra Lappländska skogar, ändå finns det en pojke som heter Dark.

Astrid Lindgren har sagt att då hon första gången fick höra en berättelse, satte den hennes inre i gungning och att den sen aldrig slutade gunga.

Sagostund med storebröderna:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Amning

  1. Micaela skriver:

    Vilket underbart foto! Och, texten är lika fin den, jag hoppas innerligt att jag lyckas mata i den lille en historia eller två!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *