Mot en ljusare framtid?

Oj, oj vad spännande det är med presidentvalet på söndagen. Jag tror jag aldrig tidigare varit så ivrig, eller så engagerad eller känt att det påverkar så mycket. Antagligen beror det på riksdagsvalets överraskning förra året. Jag hoppas så innerligt att vi kunde överraska på samma sätt nu i och med Pekka. Finland behöver honom helt enkelt.

Jag vill ha en president som gör skillnad, som ser möjligheter och som är tolerant. Kaj sa det så bra, läs hans inlägg här.

Vem blir vår nästa president (skriv gärna som kommentar hur du tror/vill tro att det går)? Vem är det vi skymtar där bakom kröken? Är det inte…?

EDIT: Och enligt senaste gallupundersökning ser det ljust ut.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Mot en ljusare framtid?

 1. Carina skriver:

  Kan berätta vad Madicken tror. Dagens funderingar vid frukostbordet ”Snart får vi en ny president, det är spännande…men tänk om det blir mamma.” Hon tror på mej! Jess! President i huset, kanske! Njä, drottning låter bättre! Och hon får fortsätta vara prinsessan, prinsen och kungarollen är också redan utdelade. ;D

 2. Nina skriver:

  Jag har inte gjort mitt beslut ännu. Hur resonerar du kring att Haavisto inte har någon examen efter studenten och inte hör till kyrkan?

  • sonja skriver:

   Jag känner helt enkelt att jag måste välja att fokusera på det han har, och de värderingar han står för och det arbetet han gjort hittills. För mig räcker det att veta var han står idag.

  • Simon skriver:

   Han var fullt upptagen med redaktionsjobb och sådant när han studerade. Det är väl en och annan som slunkit för tidigt in i arbetslivet och sedan gjort karriär. Han har helt enkelt inte gjort sig färdig, har inget med hans kompetens att göra. Angående kyrkan så har han sagt att han kan tänka sig vara medlem av kyrkan om den godkänner honom som den han är? Är det ett problem att Halonen inte hört till kyrkan??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *