Den lilla sagohandeln

När Anna och jag blir stora ska vi öppna en liten bokhandel i Munksnäs. Där ska det finnas bara bra sagoböcker och i skyltfönstret ska det finnas en fåtölj. I fåtöljen får en författare sitta och läsa böcker medan barnen sitter runtomkring. Det ska finnas högar med böcker och barnen ska få läsa bland kuddar och filtar. I rummet lite bakom finns det ett café, med möjlighet att fika (jo, Anna är rikssvensk så därför detta ordval). Bakelserna ska han namn som Mumins muffin, Molgans maräng och Herr Glads godiskex.

Ser du bokhandeln framför dig nu? Tänk You´ve got mail eller Gilmore Girls så vet du precis.

Allt det här finns i Annas hemstad i Sverige, men inte en enda sådan liten sagohandel i hela Munksnäs. Därför.

Här har ni Anna och nu vet ni vad vi smider för planer under våra promenader:

Ja och bilden är tagen före vi hade snö.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Den lilla sagohandeln

 1. Amanda skriver:

  Jag kommer till handeln! Jag skulle älska ett sådant ställe. Älska!

 2. Satu skriver:

  Jag tänkte ren att det där låter som en bokhandel på Södermalm, men den hette nog inte bokslukaren, den hade nån prinsessmotiv, kaffekopparna var alldeles härligt sagolika och alla bakelser var nästan som från sagor. Sonen var 5 månader då vi var dit och jag stannade kvar och ammade honom i evigheter där då sällskapet fortsatte en lång länk runt Södermalm under tiden.

  Jag blir sen en stamkund då ni öppnar. Bara att ni vet.

 3. Malin skriver:

  Jag hoppas att ni ”blir stora” inom en snar framtid! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *