20. Handstil

Niklas efterlyste skrivstilar. Här är mitt bidrag till fotolistan.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på 20. Handstil

 1. Jessica skriver:

  Jag vet inte varför man jag har aldrig tyckt om skrivstil. Tyckte inte alls om att vi i gymnasiet måste skriva skrivstil i alla uppsatser och prov. Den nya skrivstilen, eller bunden handskrift, tycker jag att ser fin ut och jag har försökt lära mej den samtidigt som min äldsta dotter men jag har inte riktigt fått öva lika mycket som hon. Tur har jag två barn till som ska lära sej den så det finns hopp för mej också! 😉

  • sonja skriver:

   Ja, visst finns det hopp. Du har den rätta inställningen. Jag älskar skrivstilar och har alltid använt dem. Du kan googla bu den handskrift, man borde kunna öva på den via nätet om jag inte missminner mig.

 2. Anna skriver:

  Härligt med skrivstil o skönt att det finns såna som ännu använder gammal hederlig sådan. Ibland känner jag mig som en 85-åring, för mitt vanliga sätt skriva ser ju väldigt gammaldags ut. Då jag började skolan i Terjärv hade vi en nästan pensionerad lärare som lärde ut den där riktigt snirkliga skrivstilen. men njaaa, då är jag ju nästan 38, och inte 25 🙂 glömmer det mellan varven 🙂 ….här kör dotter tonårsfasoner, nonchalerar mig helt. Ska just lämna henne med ny barnvakt för två timmar….hjälp….bra Saga kan visa att hon e arg! e väl mer än legitim reaktion 🙂

  • sonja skriver:

   Du har nog rätt, det är viktigt att man vågar visa vad man känner. Det är en vacker skrivstil de använde förr, alldeles underbar. Det roliga är också att alla skrev rätt lika förr, såväl man som kvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *