Dagens saga

Fick en bok av min goda vän Karin Erlandsson, ni vet hon som har de mest fantasifulla recepten, de läckraste bakverken på de häftigaste faten? Hon har skrivit en bok, Sött och nött heter den. Det är en bok som vid första anblicken ser ut att bara vara en receptbok. Det här är dock ingen vanlig receptbok, visst hittar du mängder med recept i boken, men det som tilltalar mig allra mest är att det mellan recepten finns en och annan berättelse.

”En period i sitt liv var morfar sjöman. Inte som Pippis pappa direkt, men ett och annat annorlunda och främmande fanns det nog i mormors och morfars hyllor. En ballerina som dansade i en flaska bananalikör till exempel (o hemska öde), eller en kaffeservis från 50-talet med guldlinjer och svarta prickar.”

Karin har ordets gåva, det ser vi på bloggen också, och det är just orden på rad och Jonas Edsviks härliga fotografier som gör att det här inte är någon ordinär receptbok. Att gå på loppis hör till Karins intresse och i boken får vi ta del av hennes fynd. Varje bakverk är vackert uppsatt på olika fat:

”På morfars gamla sjömansservis serverar jag marängerna med kaffe och mörk choklad. Citronkrispet med jordgubbar ska förstås serveras i udda glas. Rabarberglassen häller jag i de turkosa äggkopparna som jag köpte av farbrorn med vacker handstil. Loppisfaten hör ihop med ett särskilt recept. Då recepten syns på faten slår jag till.”

Tack Karin för en pärla i min hylla.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga

  1. Karin skriver:

    Tack tack tack Sonja. Jag blir så in i hjärteroten glad.

  2. Patricia skriver:

    Härligt! Jag vill också ha boken NU!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *