Min väg mot målet

Det var någon av er som för en tid sedan bad mig berätta om mina studier. Jag brukar beskriva mina studier som ett jättepussel. Jag började med kantbitarna som en del har för vana att göra. Året var 1997. Kantbitarna i det här pusslet var studier i teologi. Hörnbitarna bestod av kyrkohistoria, psykologi, pedagogik och praktisk teologi. Sedan började jag på måfå fylla i pusslet med bitar lite här och där. Det var exegetik, hebreiska, grekiska, filosofi och feministiska studier. Jag fick inte direkt en överblick av pusslet men jag trivdes och lärde mig en hel del. Jag gick en massa kursen bara för att det var roligt; ”du samlar visst på studieveckor” sa min handledare då jag hade över 200 sv då jag våren 2004 blev teologie magister. Vid det laget hade jag två barn och en dröm. Drömmen var att bli klasslärare! Frågan var hur?

År 2006 började jag jobba som vikarie i Cygnaeus skola i Åbo. Det var precis så ljuvligt jag hade trott. Jag älskade jobbet. Ett år senare sökte jag till en undantagsutbildning i Vasa. I två års tid läste jag alla ämnen och fick lära mig hur man bäst undervisar alla lågstadiets ämnen. Jag fyllde mitt pussel med didaktik i kemi, matematik, modersmål, gymnastik, fysik, biologi och geografi. Pusselbitarna föll på plats allt medan åren gick. Vid det laget hade familjen bosatt sig i Helsingfors och jag  jobbade först i Sibbo, sedan i Munksnäs. År 2009 var de studierna avklarade, men jag saknade fortfarande helhetsbilden av pusslet, nämligen praktiken. Det är den jag gör nu. Tre praktikperioder och några kurser har jag avlagt detta läsår. Den 22 maj blir jag klar på riktigt.

Jag blir äntligen klasslärare! 

Bilder från mitt jobb:

En söt liten elev:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Min väg mot målet

  1. Camilla skriver:

    William kom ihåg att just på den där utfärden till Fölisön så hittade han en massa kantareller och fyllde hela sin hatt med ”fångsten” !
    Vi är så glada över att du nu når dina drömmars mål, heja heja bara några dagar kvar nu så är du där !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *