Sista etappen

Så börjar jag sista etappen här i Vasa. Ser ljuset i tunneln, men en hel del jobb innan jag kommer ut på andra sidan. Sitter och funderar hur jag bäst ska undervisa små barn enheterna millimeter, centimeter och meter samt blåklockans alla delar. Sådant bör små barn kunna, sini. Jag har en sammansatt klass med ettor och tvåor den här gången. Ljuvligt, ljuvligt!

Jag är alltså i Vasa, bekantar mig med eleverna den här veckan och börjar själv undervisa nästa vecka. Min handledare är erfaren och mycket trevlig. Det ska nog blir bra det här.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sista etappen

 1. Camilla skriver:

  Vad roligt att du får ha en etta-tvåa nu…
  Inled med en saga om en blåklocka eller en liten vers från ex. Ellens blombok ; )
  Jag blev helt inspirerad nu jag också !!
  Tyvärr har jag sen noll ider om hur man lär ut cm,mm ,m…..Men det fixar du när som helst ; )

 2. Konrad skriver:

  mm cm och meter är ju tallinjer. Du kunde köra med 1-cm klossar (är legoklossar tillräkligt nära?) för att mäta pulpeterna. Sen fundera på hur man mäter fotbollsplanen med klossarna = metersklossar, och för millimeter något smått eller exakt (hur stora radergummin har dom). Kolla med slöjdläraren hur dom börjar där – dom gör ju ritningar i cm o mm av sakerna dom skall tillverka – kanske nån synergi?

  Läste nyligen nån juttu om att talföljder är naturliga att lära sig men tallinjer inte alltid är lätta att förstå (det att det är lika utrymme mellan alla talen).

  • sonja skriver:

   Du borde bli lärare!

   Exakt så där ska man göra! Hade tänk i samma banor med att mäta pulpeten, men med en penna, det blir ju väldigt godtyckligt samtidigt som det inte är ett så ”viktigt” mått. Deras längd är också bra att referera till, oftast vet de att de är precis 132,4 cm långa ;).

   Vi håller på mycket med tallinjen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *