Sen vår

20130416-155017.jpg

Vi är nu i medlet av april och våren, den varma, har man inte sett röken av. Jag går ännu i vinterjacka och vägarna jag joggar på är snöiga och hala. Isen runt Fölisön har inte släppt men jag såg att ett svanpar ändå kommit. Klart den kommer! Men skall vi verkligen få plocka vitsippor som vi gjorde kring Valborg förra året?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sen vår

  1. Jessica skriver:

    Jag skulle väldigt gärna se vitsippor till första maj men jag har lite svårt att föreställa mej det. Här finns ännu såpass mycket snö kvar. Minns inte om jag hörde det i radion eller om jag läste det i en tidning men det var i varjefall en gubbe som sade att våren är tre veckor försenad så kanske, kanske vi har vitsippor till morsdag!

  2. Tina skriver:

    Tänk att ni kunde plocka vitsippor på första maj senaste år, för nog var ju våren sen då också. Jag har foton från förra året då vi ännu hade gården täckt av snö den 22 april. Plötsligt blev det sedan +15 grader kring Vappen. Visst är våren ännu senare i år, men snön har smultit massor de senaste dagarna. Så jag lever på hoppet om att det är snöfritt mycket snart.

  3. Mats skriver:

    Egentligen är väl inte våren mer än 4-5 dagar senare än ifjol. Då blev det varmt helt plötsligt kring den 21./22. helt som Tina skriver. Det som råddar till det för oss är att påsken var en vecka tidigare i år än ifjol. Men det tar sig. Idag (18.4) sken solen på morgonen och det gjorde ju oss alla glada!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *